Ole og familien hans er fyldig omtalt hos "Martin Bjerken: Grong bygdebok" og han får mange lovord der - se side 587-589. Bjerken kaller ham for Ole Danielsen Dalmoen og at han overtok Lassemoen i 1835. Han var gift med Maren Ingebrigtsdatter fra Åsmulen - en søster til Lars Åsmulen, den legendariske skiløperen. I folketellingen 1875 står han oppført med en ny kone - Lavina Karlsdatter, f. 1825 i Harran.
Bjerken sier at Lassemoen ble bygslet av en "svenske" i 1795 - Magnus Jørgensen. Denne Magnus overdro Lassemoen i 1805 til Thomas Svendsen og Magnus bodde sammen med kona Elisabet som inderst på Nes i 18 år etter dette. Magnus kan være det "misssing link" mellom Jämtlendingene på Snåsa og folkene på Harran. Merk også at Stina kom til Moa på denne tiden.
I 1835 kjøper Ole Lassemoen av Thomas Svendsen. Thomas kom opprinnelig fra Åsmulen og hadde kjøpt Lassemoen i 1805. Faren hans var Sven Andersen Elstad og broren Ingebrigt Åsmulen. Ingebrigt hadde flere døtre og Ole ble gift med Maren Ingebrigtsdatter den 20 juni 1831. Marits onkel Thomas var forlover sammen med faren hennes - Ingebrigt.
Grong kirkebok, Harran. Vielser 1831. Ole oppgir hjemstedsadresse Dalmoen i Snaasen og foreldrene Daniel Danielsen og Marit Olsdatter. Dette er nok en feilstavelse, evt. "dialektforskyvning". Det er ingen plass i Snåsa med det navnet. Der i mot finnes "Dælimo" under Dæli. Dette er ikke langt fra Heimvegåsen hvor Oles mor kom fra. Se for øvrig Snåsa bygdebok bind 4 side 266. Kristoffer Jørgensen (f 1778) er nevnt. I likhet med Ole Heimvegåsen og Ole Danielsen er foreldrene hans fra Näs socken i Jämtland. Forbindelsen forsterkes med at Kristoffer flyttet til Trones 1833, nabogrenda til Lassemoen.
Kirkebok Trones kapellkirke, Døde 1843: Marit Olsdatter Lassemoen Enke 74 år.